İnsanların sıkışık olarak bulunmuş olduğu binalarda kifayetli sayıda evgin çıkış bapsı bulunmalıdır. Bir fiilisabetli müstacel bir durumda çalışanların veya binada bulunan öbür personelin kolaylık çıkışını sağlayan asgari dü evgin çıkış bapsı bulunmalıdır.
Yangın merdivenleri kazançlı aydınlatılmalı ve orantılı işlemaretlemelerle belirtilmelidir. Ivedi durumda insanoğluın merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının tabiatıyla kapanmasının ardından kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının sıkı yoğunya kapanmasını sağlamlamaktır.
Evlerde, işlemyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve hafif biçimde yangın alanlarını vazgeçme etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.
Sonunda imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış evet.
Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen hariçarı yakın deprem laf konusu başüstüneğu muhtevain, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve güfte konusu harekete icazet vermesi gerekir.
Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı itimat Yangın Çıkış Kapısı kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Acil çıkış kapıları binadaki koridorlar, merdiven ve dışarıya elden erişimi olan gayrı noktalar üzere stratejik alanlara yerleştirebilir. Ikametgâh yahut meslekyerlerinin ivedili çıkış kapısı için çeşitli tasarım ve yapım yapı kurallarına uymak gerekir. Müstacel çıkış kapıları mesken yahut işlemyerinin kalıcı bir parçbeyıdır.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle yanında henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban sebebi yer yitirilmesine vasıf vermemesi ve daha azca maliyetle teamülin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.
Yangın sırasında eminğin sağlamlanması ve yönlü şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine imkân tanır.
Yangın merdivenini tamamlayan unsurlardan bir tanesi bittabi ki baplardır. Bu baplar 360 mertebe ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman beyninde güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye yaraşır halde üretilmeleridir.
Ancak adidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda biricik yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.
Birgeniş şirket ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve can güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam derece almaktadır.